Ortiva Top
359,00 lei TVA inclus
Ortiva Top conţine două ingrediente active (azoxistrobin şi difenoconazol) cu activitate de contact şi sistemică locală şi translaminară. Azoxistrobin: Acţionează ca inhibitor al respiraţiei mitocondriale, blocând ciclul energetic al patogenului. Intervine în ciclul biologic al ciupercii, în principal în timpul germinaţiei sporilor şi în timpul iniţierii penetrării în ţesuturile plantei. Prezintă preluare graduală şi activitate sistemică locală (translaminară) în frunze. Activitate preventivă. Difenoconazol: Prezintă acţiune preventivă şi curativă. Acţionează prin blocarea biosintezei steroizilor în membranele celulare ale fungilor. Acţiune sistemică locală şi uşoară translocare acropetală.
Compoziție:200 g/l (18.2 % g/g) azoxistrobin, 25 g/l (11.4% g/g) difenoconazol.
| Cultura | Agentii patogeni combatuti | Doza | Volum de apa min-max |
Numar maxim de tratamente |
Interval intre tratamente (min.) |
Timp de pauza pana la recoltare |
| Tomate (camp, sere si solarii) | Putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea)
Mana (Phytophtora infestans) Patarea cafenie (Cladosporium fulvum) Fainare (Leiveillula taurica) Alternarioza (Alternaria solani, Alternaria alternata) |
1 l/ha | 1.000 litri/ha | 3 | 7 – 10 zile | 7 zile |
| Vinete (camp, sere si solarii) | Putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea)
Mana (Phytophtora infestans) Patarea cafenie (Cladosporium fulvum) Fainare (Leiveillula taurica) Alternarioza (Alternaria solani, Alternaria alternata) |
1 l/ha | 1.000 litri/ha | 3 | 7 – 10 zile | 7 zile |
| Ardei (camp, sere si solarii) | Putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea)
Mana (Phytophtora infestans) Patarea cafenie (Cladosporium fulvum) Fainare (Leiveillula taurica) Alternarioza (Alternaria solani, Alternaria alternata) |
1 l/ha | 1.000 litri/ha | 2 | 8 – 10 zile | 7 zile |
| Fasole verde (camp) |
Mana (Peronospora viciae)
Fainare (Erysiphe polygoni) |
1 l/ha | 300 – 1.200 litri/ha | 2 | 12 zile | 7 zile |
| Fasole (camp) | Mana (Peronospora viciae)
Fainare (Erysiphe polygoni) |
1 l/ha | 300 – 1.200 litri/ha | 2 | 12 zile | 7 zile |
| Varza (camp) | Patarea alba (Mycosphaerella brassicae)
Alternarioza (Alernaria brassicae, Alernaria brassicicola) Mana (Peronospora brassicae) Fainare (Erysiphe cruciferarum) Putregaiul negru (Leptosphaeria maculans) Putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum) Albumeala cruciferelor (Albugo candida) |
1 l/ha | 200 – 600 litri/ha | 2 | 14 zile | 21 de zile |
| Varza de Bruxelles (camp) |
Patarea alba (Mycosphaerella brassicae)
Alternarioza (Alernaria brassicae, Alernaria brassicicola) Mana (Peronospora brassicae) Fainare (Erysiphe cruciferarum) Putregaiul negru (Leptosphaeria maculans) Putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum) Albumeala cruciferelor (Albugo candida) |
1 l/ha | 200 – 600 litri/ha | 2 | 14 zile | 21 de zile |
| Morcovi, pastarnac, patrunjel (camp) | Alternarioza (Alternaria dauci)
Fainare (Erysiphe heraclei) Putregai alb (sclerotinia sclerotiorum) |
1 l/ha | 200 – 600 litri/ha | 3 | 14 zile | 14 zile |
| Hrean, ridichi (camp) |
Patarea alba (Mycosphaerella brassicae)
Alternarioza (Alernaria brassicae, Alernaria brassicicola) Mana (Peronospora brassicae) Fainare (Erysiphe cruciferarum) Putregaiul negru (Leptosphaeria maculans) Putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum) Albumeala cruciferelor (Albugo candida) |
1 l/ha | 200 – 600 litri/ha | 3 | 14 zile | 14 zile |
| Conopida (camp) |
Patarea alba (Mycosphaerella brassicae)
Alternarioza (Alernaria brassicae, Alernaria brassicicola) Mana (Peronospora brassicae) Fainare (Erysiphe cruciferarum) Putregaiul negru (Leptosphaeria maculans) Putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum) Albumeala cruciferelor (Albugo candida) |
1 l/ha | 200 – 600 litri/ha | 2 | 14 zile | 14 zile |
| Broccoli (camp) |
Patarea alba (Mycosphaerella brassicae)
Alternarioza (Alernaria brassicae, Alernaria brassicicola) Mana (Peronospora brassicae) Fainare (Erysiphe cruciferarum) Putregaiul negru (Leptosphaeria maculans) Putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum) Albumeala cruciferelor (Albugo candida) |
1 l/ha | 200 – 600 litri/ha | 2 | 12 zile | 14 zile |
| Telina (sere si camp) |
Fainare (Erysiphe heraclei)
Septorioza (Septoria apii) Putregaiul alb (Sclerotinie scerotiorum) Alternarioza (Alternaria dauci) |
1 l/ha | 200 – 1.000 litri/ha | 3 | 14 zile | 14 zile |
| Dovlecei (camp si sere) | Fainare (Sphaerotheca fuliginea, Erysiphe cichoracearum)Patarea cafenie (Cladosporium cucumerium) |
1 l/ha | 500 – 1.500 litri/ha | 3 | 10 zile | 3 zile |
| Castraveti (camp si sere) |
Fainare (Sphaerotheca fuliginea, Erysiphe cichoracearum)Patare cafenie (Cladosporium cucumerium) |
1 l/ha | 500 – 1.500 litri/ha | 3 | 10 zile | 3 zile |
| Pepeni galbeni (camp si sere) |
Fainare (Sphaerotheca fuliginea, Erysiphe cichoracearum)Patare cafenie (Cladosporium cucumerium) |
1 l/ha | 500 – 1.500 litri/ha | 3 | 8 zile | 3 zile |
| Praz (camp) | Alternarioza (Alternaria pori)
Rugina (Puccinia alii) Mana Patarea cafenie (Cladosporium allii) |
1 l/ha | 200 – 1.000 litri.ha | 2 | 12 zile | 21 de zile |
| Salata (camp) | Patarea neagra a frunzelor (Alternaria brassicae)Cercosporioza (Cercospora lactuacae-sativa)Mana Salatei (Bremia lactucae)Putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum) |
1 l/ha | 300-1.200 litri/ha | 2 | 7 zile | 14 zile |
| Salata (sere) | Patarea neagra a frunzelor (Alternaria brassicae)Cercosporioza (Cercospora lactuacae-sativa)Mana Salatei (Bremia lactucae)Putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum) |
0,8 l/ha | 300 – 1.200 litri/ha | 2 | 7 zile | 14 zile |
| Ceapa semanata direct, ceapa din arpagic, usturoi (camp) |
Alternarioza (Alternaria pori)
Rugina (Puccinia alii) Mana Patarea cafenie (Cladosporium allii) |
1 l/ha | 300 – 600 litri/ha | 1 | 14 zile | 14 zile |
| Ceapa verde (camp) | Alternarioza (Alternaria pori)
Rugina (Puccinia alii) Mana Patarea cafenie (Cladosporium allii) |
1 l/ha | 300 – 600 litri/ha | 1 | – | 7 zile |
| Mazare (camp) | Antracnoza (Ascochyta pisi)
Mana (Peronospora viciae) Patarea alba (Mycosphaerella fragariae) Fainare (Erysiphe pisi) |
1 l/ha | 300 – 1.200 litri/ha | 2 | 14 zile | 14 zile |
| Capsun, zmeura (camp si sere) |
Fainare (Podosphaera aphanis)
Antracnoza (Colletotrichum acutatum, Gnomonia comari) Patarea alba (Mycosphaerella fragariae) |
1 l/ha | 300 – 1200 litri/ha | 2 | 7 zile | 3 zile |
| Pepene verde (camp si sere) | Fainare (Sphaerotheca fuliginea, Erysiphe cichoracearum)
Patare cafenie (Cladosporium cucumerium) |
1 l/ha | 500 – 1.500 litri/ha | 3 | 8 zile | 3 zile |
Momentele de aplicare corespund urmatoarelor faza de vegetatie:
- tomate – aparitia celei de-a 6-a frunza pana cand 70% din fructe s-au maturat;
- vinete, ardei – aparitia celei de-a 10-a frunza, pana la coacere deplina;
- fasole – de la inceputul infloritului, pana cand 70% din pastai ating dimensiunea normala;
- varza si varza de Bruxelles – de la inceputul formarii capatanii, pana la atingerea marimii normale;
- conopida si broccoli – de la inceputul dezvoltarii mugurilor laterali, pana la prima inflorescenta vizibila;
- morcov, pastarnac, patrunjel, hrean, ridichi – de la inceputul formarii radacinii, pana la atingerea dimensiunilor normale;
- telina – de la inceputul formarii radacinii, pana cand acesta este la 80% din dimensiunea normala;
- dovlecei si castraveti – de la prima inflorescenta, pana la maturare deplina;
- praz – de la inceputul ingrosarii frunzelor bazale, pana la maturitate;
- salata – de la dezvoltarea completa a rozetei de frunze, pana la maturare;
- papeni galbeni si pepeni verzi – de la aparitia primei ramificatii a tulpinii principale, pana la maturarea fructelor;
- capsun si zmeura – primele flori deschise (inceput de inflorit), pana la maturare, a2-a recoltare;
- ceapa semanata direct, ceapa din arpagic si usturoi – de la inceputul ingrosarii frunzelor bazale, pana cand bulbul are 50% din diametrul normal;
- ceapa verde – 5 frunze adevarate;
- mazare – de la aparitia primelor inflorescente, pana cand 70% din pastai ating dimensiunea normala.














